Späť

Seriál ako sa starať o vírivku - 2. diel

Pridané: 6.5.2019 16:30:00 Počet zobrazení: 167

06 Máj 2019

Pravidlo č.1: Zabezpečiť rovnováhu vody vo Vašej vírivke

Seriál ako sa starať o vírivku - 2. diel

     Aj keď voda vyzerá vždy rovnako, jej parametre ako pH, alebo tvrdosť sa môžu výrazne líšiť v závislosti od regiónu (zdroja vody). Preto je potrebné vodu „vyvážiť" hneď po napustení, aby bola pravidelná starostlivosť o vodu vo vírivke čo najjednoduchšia. V tejto oblasti hrajú dôležitú úlohu tri parametre :

  • Celková tvrdosť,
  • Alkalinita;
  • Hodnota pH.

     Celková tvrdosť predstavuje množstvo vápnika a horčíka vo vode. Ak chcete zistiť celkovú tvrdosť vašej vody, spýtajte sa Vášho dodávateľa vody. Alebo si môžete zmerať tvrdosť vody kvapkovým testerom. Ak je tvrdosť väčšia ako 200mg/l, ohrievanie vody môže spôsobiť vytváranie usadenín na stenách a zdrsnenie ich povrchu. Tomuto je možné predísť ak použijete prípravok Spa Time - Stabilizátor tvrdosti 1l, hneď po napustení.
    Ďalší kľúčový parameter kvality vody je je celková alkalinita (TA). Ak je príliš vysoká, alebo nízka potom je regulácia pH ťažká. To môže Vašu vírivku poškodiť, podráždiť pokožku a oči. Ideálna hodnota TA je v rozmedzí 125÷150mg/l. Skontrolujte hodnotu TA po napustení vírivky a potom pravidelne každý týždeň. Zvýšenie TA za pomoci prípravku TA-plus a zníženie za pomoci prípravku pH minus.


Regulácia pH
     Hodnota pH je základom pre spoľahlivé fungovanie dezinfekcie vo vírivke. Výrobky pre starostlivosť o vírivku fungujú optimálne iba vtedy ak pH vody vo vírivke je v oblasti 7,0÷7,6.


Čo sa deje ak je pH nízke (pod 7,0)

  • znížená účinnosť dezinfekcie
  • korózia kovov;
  • podráždenie pokožky a očí;
  • nepríjemný zápach.

Čo sa deje ak je pH vysoké (nad 7,6)

  • znížená účinnosť dezinfekcie,
  • podráždenie pokožky a očí;
  • vytváranie usadenín;
  • znečistenie kartušových filtrov.

SME PREDAJCA:

Compass Piešťany

mylinespa

Wellis

Váš tovar Vám dovezie:

Doprava DHL

SPLÁTKUJEME S:

Bazén na splátky

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info

×